Tā ir īpaša sena recepte gurķu marinēšanai, ko mūsu senči rūpīgi glabāja un lietoja. Šajā receptē gurķu garša ir ideāli sabalansēta – ne pārāk sāļa, nedaudz skāba un ar patīkamu kraukšķīgumu.
Tie ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem – gan salātiem, gan zupām, gan arī kā piedeva kartupeļiem vai citiem ēdieniem.
Šie gurķi ir tik garšīgi, ka tie ātri izzūd, un pirms sezonas beigām noteikti būs nepieciešams pagatavot vēl vienu partiju.
Sastāvdaļas:
1,5 litru burkai:
apmēram 700 g g gurķu
1 litrs ūdens
100 g sāls
3 litru burkai:
1,5 litri ūdens
150 g rupjās sāls
Ir vēl par agru gatavot maltus gurķus, un mēs ļoti mīlam rasolnika zupu. Tā kā sālītie gurķi bija beigušies, man nācās iegādāties 1 kg siltumnīcas gurķu. Pastāstīšu, kā es tos sālīju, un šī metode ir lieliski piemērota ziemas sagatavēm.
Rūpīgi nomazgājiet gurķus, noņemiet galus un iemērciet tos aukstā ūdenī uz 2-3 stundām.
Sterilas burkas apakšā ielieciet dilles, lauru lapu un nedaudz ķiploku. Pēc tam ir svarīgi ievērot šādas nianses.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- “Mēs tā mīlējām viens otru…”: dziedātāja Ieva Akuratere atklāti stāsta par attiecībām ar slavenu mūziķi (+VIDEO)by Laura Andersone
- Mani visgardākie burkānu salāti – gatavoju teju katru dienu un dalos ar 3 trikiem, kas tos padara īpašusby Rinalds Bergmanis
- Rožu audzētāji atklāj: 6 augi, ko nedrīkst stādīt blakus rozēm, citādi jūsu rozes tā arī nekad neuzziedēsby Laura Andersone