Tā ir īpaša sena recepte gurķu marinēšanai, ko mūsu senči rūpīgi glabāja un lietoja. Šajā receptē gurķu garša ir ideāli sabalansēta – ne pārāk sāļa, nedaudz skāba un ar patīkamu kraukšķīgumu.
Tie ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem – gan salātiem, gan zupām, gan arī kā piedeva kartupeļiem vai citiem ēdieniem.
Šie gurķi ir tik garšīgi, ka tie ātri izzūd, un pirms sezonas beigām noteikti būs nepieciešams pagatavot vēl vienu partiju.
Sastāvdaļas:
1,5 litru burkai:
apmēram 700 g g gurķu
1 litrs ūdens
100 g sāls
3 litru burkai:
1,5 litri ūdens
150 g rupjās sāls
Ir vēl par agru gatavot maltus gurķus, un mēs ļoti mīlam rasolnika zupu. Tā kā sālītie gurķi bija beigušies, man nācās iegādāties 1 kg siltumnīcas gurķu. Pastāstīšu, kā es tos sālīju, un šī metode ir lieliski piemērota ziemas sagatavēm.
Rūpīgi nomazgājiet gurķus, noņemiet galus un iemērciet tos aukstā ūdenī uz 2-3 stundām.
Sterilas burkas apakšā ielieciet dilles, lauru lapu un nedaudz ķiploku. Pēc tam ir svarīgi ievērot šādas nianses.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Ņemu kārbu iebiezināta piena, divas olas un gatavoju īstu gardumu tējai
- Sākot ar 23.decembri darbadienas pāriet svētku režīmā: cik stundas vajadzēs strādāt un cik dienas būs brīvas
- Tik gaisīgs un maigs pīrāgs “Āboli sniegā”: gatavojam gardāko un vienkāršāko mājas kārumu pie tējas
- TV raidījumu vadītāja Jana Duļevska nonākusi visai neparastā situācijā: ”Sākumā nesapratu, kas īsti notiek”
- Leģendārā aktrise Olga Dreģe rītu sāk ar kādu īpašu ”rituālu”, kuru reti kurš latvietis mēdz darīt
- “Kam tev vajag sievu, dēls? Es taisīšu pelmeņus un gludināšu kreklus” vīramāte nāca katru dienu — līdz es pieņēmu lēmumu










